Voordelen van vers voer

Goede voeding voor uw hond of kat lijkt zoveel mogelijk op wat een wolf of wilde katachtige in het wild eet. Het lichaam van uw hond of kat functioneert het meest optimaal als het ‘levend voedsel’ krijgt. Onder levend voedsel voor carnivoren (vleeseters) verstaan we vers spiervlees, rauwe botten, vers orgaanvlees en verse groenten.

Goede voeding bestaat dus uit rauw vers vlees met botten (al dan niet gemalen) en een verse gepureerde groentemassa die overeenkomsten vertoont met de darminhoud van prooidieren. 

Rauw vers vlees heeft ten opzichte van verhitte voeding zoals blikvoer en brokken meerdere voordelen;

  • Er zitten goede bacteriën in die goed zijn voor de darmen en daardoor zorgen voor een betere afweer.
  • Het zorgt voor een zuurder maagzuur, waardoor slechte bacteriën en parasieten minder overlevingskans hebben.
  • Het belast de organen minder.
  • Het zorgt voor minder afvalstoffen in het lichaam.
  • De voedingsstoffen zijn natuurlijk en niet synthetisch (alhoewel sommige kvv-merken wel synthetische vitamines toevoegen)

Opvallend is dat dieren die dagelijks KVV (Kant en Klaar Vers Vlees) eten zich stukken vitaler voelen, een glanzende en volle vacht krijgen, heel weinig ontlasting produceren en intens genieten van hun voorgeschotelde portie voer. Het heeft tov 

Ongeveer 70% van de honden en katten met huid- of maag/darmklachten verbetert aanzienlijk door het geven van verse voeding.

Voorbeelden van verse vlees voeding zijn: Carnibest, BARF-menu, Carnivoer.