Over mij

In 2004 ben ik, Diewertje Bos-Boer afgestudeerd als dierenarts (monotraject paard) aan de faculteit Diergeneeskunde te Utrecht.

De eerste 2 jaar ben ik vooral regulier werkzaam geweest in verschillende praktijken.

In 2006 ben ik samen met Annemiek van der Burg Mobiele Paardenpraktijk 2D gestart. De praktijk hielt zich toen voornamelijk bezig met standaard veterinaire onderzoeken en behandelingen bij paarden. Denk aan klinische keuringen, röntgenologische keuringen, kreupelheden, vaccinaties, gebitsverzorging en fertiliteitsbegeleiding.

Al gauw merkten we dat reguliere behandelingen niet altijd het gewenste effect hebben. Daarom zijn wij ons gaan verdiepen en scholen in alternatieve geneeswijzen zoals acupunctuur, Chinese kruidentherapie, medicinale paddenstoelen, chiropractie, fasciatherapie (bindweefsel massage) en andere natuurlijke geneeswijzen.

Naast het behandelen van paarden, is de praktijk zich ook steeds meer gaan verdiepen in het behandelen van kleine huisdieren.

Na jaren lang regulier gecombineerd te hebben met alternatieve behandelingen is de praktijk in januari 2021 gestopt met het maken van röntgenfoto's en volledig overgestapt op een holistische benadering wat inhoudt dat er altijd naar het gehele plaatje wordt gekeken en niet alleen naar de klacht.

Ook is de naam veranderd in Holistisch Dierenartspraktijk 2D wat gekoppeld is aan de werkwijze, deze wordt nu door mij alleen voortgezet.